Dziś jest wtorek, 13 listopada, 2018 r.
imieniny obchodzą: Arkadia, Mikołaj, Stanisław
    Przekaż 1% podatku na pomoc dzieciom i seniorom - KRS: 0000441893        Dobrowolnej wpłaty możesz dokonać na konto Fundacji K-S-M Jesteśmy z Wami - nr konta: 29 2030 0045 1110 0000 0253 3320
16 grudnia 2015 r.
Zaczarowana gwiazdka dla dzieci 2015

Kolejna impreza charytatywna dla dzieci z rodzin, gdzie nie zawsze panuje dostatek organizowana pod honorowym patronatem Prezydenta Miasta Inowrocławia Ryszarda Brejzy. Celem organizatorów, którymi byli: Rada Osiedla Rąbin KSM, Klubu Rondo i Fundacja K-S-M Jesteśmy z Wami było pokazanie, iż miłe gesty i wsparcie sprawiają, że czas świąteczny jest wyjątkowy i magiczny.

Święty Mikołaj, choć bardzo chce, niestety nie może być wszędzie i spotkać się z wszystkimi dziećmi, dlatego też do Inowrocławia wysłał swoich współpracowników Rupherta i Rico, wierząc, że spiszą się doskonale się i wywołają uśmiechy na twarzach młodych inowrocławian. Tak jak przewidział, tak też stało się. Słynny duet klaunów, zdobywcy wielu prestiżowych nagród na festiwalach sztuki cyrkowej, przeglądach teatrów ulicznych i konkursach cyrkowych, czyli The Clown Circus Show „Ruphert i Rico”, zabrał dzieci do Prezentowa, zaczarowanej krainy, w której spełniają się marzenia. Mieszkańcy Wielkiej Fabryki Uśmiechu do świątecznej zabawy zaprosili także prezydenta Inowrocławia Ryszarda Brejzę i radną wojewódzką Elżbietę Piniewską. Mikołaj, mimo że siedział w Laponii, widział i słyszał jak świetnie bawią się dzieci z Inowrocławia i dlatego też postanowił jednak wpaść na chwilkę, by podarować maluchom słodkości. Po części artystycznej nastąpił długo wyczekiwany przez wszystkie dzieci moment, czyli losowanie nagród rzeczowych. Mimo że nie wszyscy byli zwycięzcami, przegranych tak naprawdę nie było. Każde dziecko otrzymało słodkości i świąteczną paczkę.

Tekst M.Ś

foto K.P.  inianie.pl